U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Macedonië

 

 

Château Kamnik, Skopje

Dit meest onderscheiden Macedonisch wijnhuis is opgericht in 2004 en is genoemd naar de stenen grond ( steen =Kamen). Bijna alle wijnen hebben in hun oogstjaar wel één of meerdere prestigieuze Awards gewonnen. Château Kamnik bezit 14 ha wijngaarden in de vallei van de rivier de Vardar, in het Skopjegebied op zeker 300m boven zeeniveau. De luchtstromen van de bergen verkoelen de zomeravonden maar houden de grond warm in de winter. Alle druiven worden met de hand geplukt. De witte druiven worden met direct na de oogst gekoeld naar 5 º, de blauwe druiven weken enkele weken op lage temperatuur en worden daarna gelagerd op 225 liter vaten van Franse -of Amerikaanse eiken.

 

Wit:

 

2014 Chardonnay Barrel Fermented

 

Rood:

 

2014 Winemakers'Selection

(40% Vranec, 40% Merlot en 20% Carmenère)

 

 

 

Dalvina, Povardarie Region

In de vallei van de rivieren de Stumichko en Stumeshrica staan zowel regionale druiverassen ( Vranac) en Franse druiverassen: Merlot en Cabernet-Sauvignon. Er heerst daar een Mediteraan klimaat met zeker 210 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20º.Deze rode wijn rijpt 18 maanden op regionale eiken vaten.

 

Rood:

 

2008 Dalvina Ar Magedon 'Cuveé Barrique'