U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Luxemburg:

 

Domaine Henri Ruppert, Schengen, Mosel

De in 2008 geplaatste nieuwe kelders doen zeer futuristisch aan en deze zijn gebouwd door Luxemburgs beroemdste architect Françis Valentiny.  Henri Ruppert jr. houdt zich bezig met de technische kant van het wijn maken. Hij heeft als lijfspreuken “ Guter Wein ist kein Zufall”  en “ Der Wein ist immer nur so gut wie die Traube, aus der er stammt”. De Auxerrois is een gastronomische kameleon met fruit, spanning en mineraliteit. De Pinot Blanc is uniek door z’n zuivere druivigheid in perfect balans met romige houttonen, een Meursault aan de Moezel! De duitse wijnmaker Stephan Weber gebruikt voor z'n rode wijn de Pinot Noir kloon (777). Deze compacte kloon is tevens verantwoordelijk voor de beroemdste wijnen uit de Côte de Nuits ( Bourgogne).

 

Wit: 

 

2010 Crémant de Luxembourg, Esprit de Schengen

 

2012 Auxerrois  La Sélection 12

 

2011 Riesling La Sélection 12

 

2013 Pinot Gris La Sélection 12

 

2014 Pinot Blanc 'Barrique'

                                                        

                                                                                 

Rood:

 

2012 Pinot Noir "Les Terrasses" 

 

   

Caves de St. Martin, Remich, Mosel

Door de eeuwen heen is Remich niet alleen belangrijk geworden als "Hoofdstad van de Moezel ", maar vooral ook als "Hoofdstad van de Moezelwijnen". De wijnen van de Wijnkelders St Martin zijn alle, zonder uitzondering , afkomstig van de beste Luxemburgse wijnstreek.  De wijnen van De Nos Rochers komen van eigen wijngaarden op mergelachtige grond met veel kalk. De wijnstokken zijn zo oud dat sommige wortels na 70 jaar de ondergrondse kelders bereiken en uit het plafond steken.

 

Wit:

 

2013 Pinot Gris Grand premier Cru, De Nos Rochers

 

2012 Pinot Noir vinifié blanc, De Nos Rochers