U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Italië:

 

Tenuta Ritterhof, Caldaro, Alto-Adige

Dit wijnhuis is eigendom van de familie Roner die beroemd zijn om hun distilleerderij in Südtirol.  Bij Ritterhof hebben ze veel geïnvesteerd in techniek, kelders en hygiëne. De bedrijfsleider Ludwig Kaneppele excuseert zich voor het enorme aanbod van verschillende wijnen maar zijn verklaring is helder. De Pinot Grigio houdt bijvoorbeeld van ochtendzon terwijl de Pinot Nero het prima doet bij avondzon, ook de verschillende hellingen, bodem en microklimaten zorgen voor een enorme diversiteit.

 

Wit:

 

2014 Pinot Grigio 'Terra'

 

Rood:

 

2012 Lagrein Reserva 'Latus'

 

 

San Rustico dal 1870, Valgatara di Marano di Valpolicella, Veneto

De Bourgondische heren Marco en Enrico Campagnola zijn de vierde generatie van dit bedrijf.  De 22 ha staat beplant met alleen inheemse druivenrassen zoals: Corvina, Rondinella en Molinara. Op zolder worden de druiven voor de Amarone in plastic rekjes enkele weken gedroogd met behulp van grote ventilatoren. In de imposante kelder staan vele 5000 liter vaten afkomstig uit Slovenië en Frankrijk ( Allier) waar de Amarone maar liefst 30 maanden op rijpt. De Corte Porta Rosso Veronese rijpt 12 maanden op hout.

 

Rood:                        

                                    

2009 Corta Porta Rosso Veronese I.G.T.

 

 

 

 

 

Cascina Radice, Monticello, Piemonte

Allibrianza werd door Robert Mazzei in 1981 opgericht. In de negentiger jaren stapte zijn zoon Andreas in de zaak en nam het wijngoed Casina Radice in Moasca over, vlak naast Asti in de Piemonteregio. Door de jaren lange ervaring in samenwerking met wijnproducenten in vooral Puglië kunnen ze een breed scala aan kwaliteitswijnen bieden. Hun TOTO wordt koud vergist en blijft op RVS om de fruitige aroma's te bewaren. De Barbera d'Asti rijpt 16 maanden op kleine vaatjes (225l) van Frans Allier  eiken.

 

Wit:

 

2014 TOTO, Piemonte Bianco D.O.C.                                            

* 70% Cortese en 30% Chardonnay

 

Rood:

 

2014 TOTO, Piemonte Rosso D.O.C.

* Barbera, Cabernet-Sauvignon en Merlot

 

2011 Barbera d'Asti Superiore D.O.C.G.'Roccanera'

 

2010 Barolo 'Argante' D.O.C.G.

 

 

 

 

 

 

Santero Wines, Tenute d'Italia, Imola, Emilia-Romagna

Dit bedrijf maakt deel uit van de Morini Group. Gespecialiseerd in landbouwkundig en oenologisch advies, laboratoriumonderzoek en export van Italiaanse wijnen. Ze selecteren met tientallen gepassioneerde grote maar ook traditionele wijnen over de gehele wereld. De onderstaande wijnen komen uit dit onverwachte wijngebied met veelal inheemse druivenrassen.

 

                            

Wit

 

2015 Pignoletto D.O.C. Spumante

 

2016 Bel Fiore Trebbiano Rubicone I.G.P.

 

2013 Saepolo Albana di Romagna D.O.C.G. Passito 500ml

 

Rood

 

2014 Potente, Cabernet-Sauvignon/Rubicone I.G.P.

 

2015 Barbera 'La Chiusa', Rubicone I.G.P.

 

2014 Caveja, Sangiovese/Rubicone I.G.P.,Conte Zardi

*Decanter Wortld Wine Awards 2016

*Gold SMV 2016 Canada

*Silver AWC Vienna 2016

 

 

 

 

 

Marco Bandini, Castel Bolognese, Emilia Romagna

Dit familiebedrijf is opgericht in 1977 en bezit 14ha waarvan 9ha beplant is met wijnstokken. Ze hebben vele regionale rassen zoals de Sangiovese, Albana, Trebbiano, Moscato Bianco en de Lambrusco. De Albana di Romagna kreeg in 1987 zijn D.O.C.G. status. Er zijn overigens maar twee D.O.C.G.'s in dit wijngebied.

 

Wit:

 

2015 Caracara,D.O.C.G. Romagna Albano Secco

*AWC Vienna Gold 2016

 

 

 

Ca del Moro, Abruzzo

Hier maakt men van 100% Montepulciano een diep gekleurde wijn met veel rood fruit.

De 12 dagen inweking en lagering op RVS zorgd ervoor dat alle extracten behouden blijven. Weinig bitters maar een rijpe kersenachtige intense smaak.

 

Rood:

 

2015 Montepulciano d'Abruzzo D.OC. 'Fantello'

 

2015 Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. 'Ogni Quatro'

  

Colle al Vento, Puglia

Fraaie diepgekleurde wijn uit de Provincie Taranto bij de wijndorpen Manduria en Sava.

De druiven worden kort vergist op 27º om het maximale extract en kleur te verkrijgen.

Daarna rijpt hij minimaal 8 maanden op eiken vaten en 3 maanden op fles.

 PrimitivoPrimitivo

Rood:

 

2015 Primitivo di Manduria D.O.C., 'Pacato'

 

2015 Primitivo di Manuria D.O.C., Soffio'

 

 

 

 

 

Andrero, Sicilia

Afkomstig uit wijngaarden in de regio Mazara del Vallo. Na de gecontroleerde hoofd- en nagisting rijpt de wijn verder gedurende 8 maanden op eiken vaten. Het resultaat is een haast gekonfijte wijn met een aangename ronde smaak, mooie balans. De Grillo  krijgt geen houtopvoeding.

 

Wit:

 

2015 Grillo I.G.P. ' Mongreno '

 

 

Rood:

 

2013 Salice Salentino D.O.C., Riserva  'Lena '

 

2015 Nero d'Avola I.G.P., 'Forriero'

 

2015 Syrah Terre Sicilliane 'Momenti'