U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Duitsland:

 

 

Winzergenossenschaft Mayschoss, Altenahr, Ahrtal

Deze oudste wijncoöperatie (sinds 1868) ligt in het mooiste gedeelte van het romantische Ahrtal. De voornamelijk blauwe druivenstokken staan op zeer steile hellingen met een vulkanische ondergrond. Het is zeer hard werken op deze terrassen voor de wijnboeren. Hun uithoudingsvermogen is vaak beloond met de "Staatsehrenpreis der Landwirtschaftskammer"en tevens vermelding in de Duitse Gault Milau.

 

Wit:

 

2015 Ahr-Spätburgunder Blanc de Noir 'trocken'

 

 

Rood:

 

2014 Spätburgunder 'halbtrocken', Nikolaus N.

* Goldenen Kammerpreismünze

 

 

Weingut Befort, Nittel an der Südliche Mosel

Marcel (verkoop) en zijn broer Hans Jörg (keldermeester) staan aan de basis van dit kleine wijnbedrijf. Hans Jörg is een specialist in rode wijnen maken en is afgestudeerd wijnmaker aan de universiteit van  Weinsberg. Tevens is hij keldermeester bij een bekend wijnhuis in Luxemburg. Ze bezitten slechts 4,5 ha en durven bijzondere druivenrassen aan te planten en gewaagde wijnen te mengen en daarna op hout te laten rijpen.

 

Rood:

 

2015 Pinot Noir & Cabernet-Sauvignon 'trocken', Nitteler Leiterchen

 

 

 

 

 

Weingut Rinke,Trier, Mosel

Dr. Marion en Alex Rinke bezitten een unieke wijngaard aan de Moezel met terrassenbouw en een " Muschelkalk " bodem. In tegenstelling tot andere producenten maakt men slechts één wijn. De lage opbrengst van 35hl per hectare en spontane gisting maakt deze wijn uniek . De subtiele houttonen komen van een 1200 litervat. Het meest bijzondere is dat de wijn bestaat uit 90% Chardonnay aangevuld met Grauburgunder, Traminer, Weissburgunder, en Viognier. De familie hoeft gelukkig niet te leven van deze wijngaard want  Marion is juriste en Alex bezit drie restaurants  de regio want ze maken slechts 4000 flessen.

 

Wit:

     

2011 Langsurer Brüderberg Terrassen

 

 

 

 

  

 

Weingut, Gästehaus Achim Reis, Briedel, Mosel

Dit familiebedrijf bezit 10ha op zeer steile hellingen van 30 tot 50% met ´schiefersteillagen´.Van de allerrijpste Riesling druiven wordt deze Moselgold nog geheel handmatig gemaakt. De heer Reis is trots dat hij de meeste medailles won in Berlijn van alle 215 weingüter die deelnamen. Hij noemd zijn Riesling´erfrischend, knackig en sexy´.

Wit:

 

2014 Riesling Moselgold aus steillagen ´trocken´

 

 

 

 

 

 

 

 

Weingut Molitor Rosenkreuz, Minheim, Piesport, Mosel

Familiebedrijf en zelfs een broer van de bekende Marcus Molitor die maarliefst 70ha wijngaarden bezit. Achim Molitor bezit slechts 6 ha waarvan 95% Riesling en 5% Spätburgunder.  Alles is handwerk op deze steile hellingen met 'Alte Reben' vaak ouder dan 50 jaar. De wijnen vergisten allen natuurlijk, gedeeltelijk op hout en roestvrij staal. Zijn wijnen hebben een enorm extract en fraaie uitdrukking van de grond waarop ze staan.

Maximilian Molitor, de jongste medewerker op de wijngaard.Maximilian Molitor, de jongste medewerker op de wijngaard.

 

Wit:

 

2006 Riesling Spätlese Wintrich Grosser Herrgott, trocken 

 

2010 Pinot Noir Blanc de Noir, trocken

 

 

 

 

Weingut Karp-Schreuber, Brauneberg, Mosel

Sinds 1664 is deze familie actief in de wijnbouw aan de Mozel. Jobst Karp is gediplomeerd wijningenieur en richt zich bij de oogst niet alleen om de "Oechslegrade" (mostsuikerwaarde) maar ook een zuurbalans en een uitdrukking van het 'terroir' van de wijnbergen Brauneberger Juffer en Juffer-Sonnenuhr, Ook maakt de heer Karp een romige zachte rode wijn van de Regent.

 

Wit:

 

2016 MY Karp Riesling, 'feinherb'

 

Rood:

 

2016 Red Karp Regent, 'trocken'

 

 

Weingut Peter Terges, Trier, Mosel

In de wijk Olewig is het rustieke proeflokaal van de heer Terges gevestigd. Er vallen zeer weinig stiltes bij proeverijen van deze enthousiaste wijnmaker. Hij bezit een indrukwekkende verzameling wijnen met veel niveau verschillen, druivenrassen en volop magnums (1,5L) flessen met bijvoorbeeld Auslese 2003. Zijn 5 ha wijngaarden bevinden zich op de Burgberg, Deutschherrenberg en Jesuitenwingert. 10% van zijn wijnen zijn slechts zoet en hij heeft 15% Weiss Burgunder en 3% Auxerrois aangeplant.

 

Wit:

 

2014 Weisser Burgunder Burgberg 'trocken'

 

1999 Riesling Auslese Burgberg ' trocken'

 

2015 Auxerrois Trierer Burgberg 'trocken'

 

2003 Riesling Jesuitenwingert alte reben, Auslese

 

2014 Gewürztraminer Spätlese Burgberg 'trocken'

 

 

Weingut Clüsserath-Weiler, Trittenheim, Mosel 

Direct aan de Moezelbrug gelegen Weingut van de eigenaren Helmut en Hilde Clüsserath. Hun dochter Verena die in 2004 haar studie aan de Universiteit voor wijnbouw te Geisenheim afronde, heeft een belangerijk aandeel in de stijl van de Rieslings.  Deze komen van de 'Blauer Schiefer' bodem en zijn rijk en geconcentreerd van smaak. Twintig jaar terug was het niet mogelijk om zulke rijke wijnen te maken zonder te veel zuren en een normaal alcoholgehalte.

 

Wit:                                

 

2014 Riesling 'Terra Rossa', Mehringer Zellerberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weingut Weinmann, Wörrstadt, Rheinhessen

In dit bedrijf staat het gezin centraal in letterlijke zin.  Kinderwagens en speelgoed kom je tegen in de voorraadloods en proeflokaal. Gunter- en Ute Weinmann beheren sinds 2007 dit weingut in Rheinhessen naast hun bezitting in de Pfalz. Ze voorzien hun wijnen van een zeer opvallend etiket waarop twee blozende vogeltjes staan die verbonden worden door druivenstokken, glazen en aan het einde rode lippen.  Symboliseert de liefde voor de oude wijnstokken, wijn en elkaar.

 

Rood:

 

2012 Frühburgunder 'trocken'

* Mutatie Pinot Noir

 

 

Weingut Georg Jakob Becker, Mommenheim, Rheinhessen

Familiebedrijf van de vriendelijke Rainer Becker die vooruitstrevend en innovatief is en ook risico durft te nemen. Zijn zoon Tobias die net afgestudeerd is als oenoloog (unversiteit voor wijnbouw) is de wijnmaker en heeft sinds 2010 de leiding overgenomen van zijn vader. Die kreeg nu de tijd om zijn droom die hij sinds 1989 had uit te laten komen nl. Een golfterrein tussen de wijnbergen. Zijn dochter Stefanie die verantwoordelijk is voor de proeverijen en wijnverkoop adviseert om pas na de 18 holes haar authentieke proeflokaal te bezoeken. Ze maken karakteristieke wijnen en durven bijzondere wijnstokken aan te planten zoals de Grüner Veltliner, Merlot en de Cabernet Dorio. Dit laatste druivenras is ontwikkeld in Weinsberg Research Instituut in Baden-Württemberg, Zuid Duitsland. Ze hebben ook nog een 'Limited Edition' Premium Rot van wijnstokken geplant in 1883 waarvan de opbrengst slechts 250 flessen per jaar is.

 

Wit:

 

2016 Grauburgunder trocken, Lörzweiler  Königstuhl 

          

2014 Riesling trocken, Mommenheimer Silbergrube

 

2014 Riesling Premium, trocken 

 

2016 Grüner Veltliner , 'trocken', Qba

 

2015 Chardo Noir Rotling, trocken    

 

2015 Merlot Blanc de Noir, trocken

 

Rood:

               

2014 Spätburgunder trocken, Im Holzfass gereift

 

2014 'Supernova', Cabernet Dorsa & Dorio, Ím Holzfass gereift

 

2013 Spätburgunder Premium Auslese, Im Holzfass gereift

 

2011 Edition Premium Rot Anno 1883, Hazenberg

Lemberger & Portugieser

                              

 

Weingut Dr. Hinkel Seit 1700, Framersheim, Rheinhessen

Eeuwenoud familiebedrijf geleid door de academische wijnmaker Dr. Roland Hinkel. Deze titel gebruikt hij liever niet. Hij is erg trots op de familie getuigen de grote foto's bij binnenkomst in de hal. Zelfs de hond is vereeuwigd. Op de 25,69 ha zijn vele soorten druivenrassen aangeplant waaronder vele blauwe rassen als: Portugieser, St Laurent, Regent en Syrah. Hun zoete Huxelrebe ( kruising Gutedel en Courtillier Musqué) kunnen zich meten met de edelzoete wijnen uit Oostenrijk.

 

Wit:

 

2010 Huxelrebe Framersheimer Zechberg, Beerenauslese

* Silbermedaille Mundus Vini

 

Rood:

 

2013 St. Laurent Albiger Schloss Hammerstein Qba

 

 

 

Weingut Seidel-Dudenhöfer, Alsheim, Rheinhessen

Gezellig familiebedrijf ( "Weintradition seit 1661") die 8 ha wijnbergen bezitten. Hun zoon Thomas die net afgestudeerd is aan de Wijnbouw hogeschool te Geisenheim bepaald inmiddels samen met zijn vader Reinhard de stijl van de wijnen. Trots zijn ze op hun maar liefst 9 medailles: 2 Gold, 6 Silber en 1 Bronze bij de International Wine Challenge AWC in Wenen. 

 

Wit:

 

2015 Gutedel, Alsheimer Sonnenberg 'trocken'

*** Selection prämiert, Silber

 

2015 Gewürztraminer Auslese, Alsheimer Römerberg 500ml

* Silbere Kammerpreismünze 

 

Rood:

 

2015 Frühburgunder Auslese 500ml

 

 

Steinhardter Hof, Weingut Christian Bamberger, Bad Sobernheim, Nahe

Deze wijnboerderij, ANNO DOMINI 1658 wordt gerunt door twee neven die een onconventionele kijk op de wijnwereld hebben.

Frisse ideeën over wijnen deden zo op bij vrienden in Ticino (Zwitserland). Hieruit is een ruim aanbod van Blancs de Noirs ontstaan van bijvoorbeeld; de Cabernet Dorsa, Spätburgunder en de Merlot. Deze wijnen worden warm aanbevolen door de duitse sommelier, Makus Del Mongo ( Sommelier, Wereldkampioen en Master Off Wine)

 

Wit:

                                                     

2015 Sauvignon Blanc, trocken

 

2014 Sauvignon Blanc Fumé CB7, trocken    

 

2016 Merlot Banc de Noir, trocken

 

2016 Nachhall ( Riesling+Weissburgunder)

  

 

 

 

Weingut Peter Michel, Steinhardt, Nahe

De geschiedenis van de familie Michel gaat terug tot 1685 en is gevestigd in het gehucht Steinhardt. Twee generaties werken nu samen met liefde voor de natuur maar staan ook open voor moderne technieken en bijzondere druivenrassen.

 

Wit:

                                         

2014 Chardonnay ' trocken' 

* Goldener kammerpreismünze

 

Rood:

 

2014 Merlot/Cabernet-Franc ' trocken' 

 

 

 

Weingut im Zwölberich, Langenlonsheim, Nahe

Het wijngoed Zwölberich is een traditioneel familiebedrijf, dat in 1711 opgericht werd, gelegen in het "milde westen" van Duitsland, in de regio Nahe. Het is een Demeter gecertifceerd wijngoed ( Bio Organisch) waar de vader van Hartmut Heinz reeds 50 jaar geleden mee begonnen was. Ook heeft men jaren gestreden om de Auxerroisdruif te mogen behouden op de oude wijnberg "Rosenschwingert" . Hun wijnen worden onder andere genoemd in de Gault Milau Weinguide Deutschland 2015 en in 2014 werden ze "Best organic wineproducer of the year 2014 Vienna".

  

Rood:

 

2012 Dornfelder Qba

 

 

 

 

 

 

Weingut August Ziegler, Maikammer, Pfalz

De familie Ziegler komen oorspronkelijk uit Würtemberg. In 1717 werd Johan Adam Ziegler (kleermaker) door een wijnmakers dochter uit Maikammer verleid en werd het wijnbedrijf gesticht. Nu na de achtste generatie blijft de naam  August Ziegler onveranderd om in de regio geen verwarring te stichten. Harald en Uwe zijn de gedreven eigenaars van dit byzondere bedrijf. Het zijn reislustige heren die vele studiereizen over de wereld gemaakt hebben. Dat zie je terug in de keuze van wijnmaken en de druiverassen.  Unieke druivenrassen zijn er aangeplant zoals; Sauvignon Blanc, Shiraz, Cabernet Franc, Merlot en de Cabernet Cubin. Ook maken ze fantastische en originele 'Edelsüss' weine.  

 

Wit:

 

2015 Cuvée Sommertraum Qba ( Sauvignon met Scheurebe)                            

                                                         

2015 Silvaner Kabinett, Maikammer Heligenberg

* GoldenenKammerpreismünze

 

Rood:

 

S.A. Shiraz Qba, Maikammer Mandelhöhe

 

2011 Cuvée Augustus Qba

* Goldene kammerpreismünze

 

 

Weingut Ludwig Wagner & Sohn, Maikammer, Pfalz

Gezellig familiebedrijf waar alles prima geregeld is. Zeer verzorgd proeflokaal en een breed assortiment met veel wijnen 'im barrique gereift'. Zeer trots is mevrouw Wagner dat haar dochter Sandra tot "Weinprinzessin" was gekroond afgelopen jaar.  Zij had overigens twintig jaar eerder de zelfde eer. De foto's in het proeflokaal zijn daar nog de getuigen van. De heer Wagner heeft als lijfspreuk "Ein schlechter Wein verkauft mann nür ein mal"

 

Wit:

 

2014 Kerner Auslese, Maikammer Mandelhöhe

 

2015 Albalonga Trockenbeerenauslese, 0,375

 

2014 Ortega Auslese, Maikammer Mandelhöhe    

* Kruising (Müller Thurgau x Siegerrebe)

* Goldenen Kammerpreismünze

 

Rood:

 

2013 Cabernet Dorsa, trocken , Im Holzfass gereift, Maikammer Heiligenberg

* Kruising (Blaufränkisch x Dornfelder)

* Silberne Kammerpreismünze

 

2012 Regent, trocken, Im Holzfass gereift, Maikammer Heiligenberg

* Kruising ( Diana (Silvaner x Müller-Thurgau) x Rode Chambourcin

* Silberne Kammerpreismünze

 

   

Weingut Kassner-Simon, Freinsheim, Pfalz

Opgericht in 1949 door Mathilde Kassner en Will Simon.  De afgelopen zes jaar is er veel gebeurd in dit familiebedrijf. De kelders en de techniek zijn volledig vernieuwd. Zeer trots zijn ze op hun 16 ha wijngaarden naast het dorp.  Ze willen het beste uit de druiven halen maar met eerbied voor de natuur en karakter van het terroir.

 

Wit:

 

2013 Chardonnay/Weissburgunder Spätlese, trocken

(75% Chardonnay  en 25% Weissburgunder)

 

Rood:

 

2012 Spätburgunder 'Alte Reben', 'trocken', Freinsheimer Schwarzes Kreuz

 

Weingut Rudi Rüttger, Neuleiningen, Pfalz

Dit bedrijf is reeds sinds 1643 in familiebezit. In de gang is een stamboom opgehangen met zelfs vertakkingen naar Veuve Vliquot (Champagne) die vroeger mede eigenaar was. Rudoph en zijn ouders zijn altijd druk op de binnenplaats van dit middeleeuws bezit midden in het dorp. De jonge Rudolph studeerde Oenologie en liep daarna stage in Oostenrijk en Marborough ( Nieuw-Zeeland) en dat is te proeven in de frisse, exotische witte wijnen.

 

Wit:

 

2016 Chardonnay Feuermänchen, 'trocken'

 

Rood:

 

2013 Sarasto rotwein Neuleiniger Schlossberg, 'trocken', (Lemberger)

 

 

 

 

 

Weingut Roth, Happenbach, Württemberg

Appart bedrijf opgericht in 1867 en bestaat uit een wijnbedrijf, Landgasthof Sonne met hotel, restaurant en zalen. Hier schenken ze hun zuivere en karakteristieke wijnen. Bijzonder hoe deze jonge ondernemers het allemaal kunnen combineren. Alles wordt met de hand gedaan en men richt zich qua stijl geheel op de Duitse markt.

 

Wit:

 

2016 Weissburgunder 'trocken'

 

Rood:

 

2015 Lemberger 'trocken'

 

 

 

 

 Winzergenossenschaft Markgäferland, Schliengen

In 1908 opgericht door de dorpspastoor Leonhard Müller, Ze bieden wijnen uit vier verschillende wijngebieden aan alles onder één dak. Markgräferland is het zuidelijkste gedeelte van Baden waar 39% Spätburgunder is aangeplant en hun specialiteit: Gutedel voor 12%.

 

Wit:

 

2015 Riesling Weingarten Premium, Baden

 

Rood:

 

2015 Spätburgunder Mauchener Sonnenstück

* Goldmedaille

 

2014 Pinot Noir Weingarten, Baden

 

2014 Pinot Noir Merdinger Tuniberg, Baden